BlogNieuwsUSB-C wordt de universele oplaad standaard vanaf 2024!
Nieuws4 oktober 2022

USB-C wordt de universele oplaad standaard vanaf 2024!

Lars van de Vrede

Hardware Expert

image
Share

Eindelijk is het dan zo ver, het Europees Parlement heeft gestemd om de EU-wetgeving aan te nemen die ervoor zorgt dat USB-C tegen het einde van 2024 de universele oplaad standaard wordt.

De meer dan tien jaar durende strijd van de Europese Commissie voor een universele oplaadoplossing leek in juni bijna voorbij. De EU-wetgevers legden toen de laatste hand aan de wetgeving die ervoor zou zorgen dat alle telefoons, tablets en andere kleine elektronica die in Europa worden verkocht, USB-C oplaadpoorten zouden moeten hebben. Op deze manier wordt e-waste verminderd.

Het Europees Parlement heeft eerder vandaag over de regel gestemd en, zoals verwacht, is de regel met een gigantische meerderheid aangenomen. 602 stemmen voor, 13 tegen en 8 onthoudingen. De wet moet nog definitief goedgekeurd worden door de raad, maar deze stap wordt meer als een formaliteit beschouwd.

Laatste posts

Eigen PC bouwen?

Je eigen PC bouwen, maar geen idee wat voor componenten je moet gebruiken? Gebruik onze online configurator om de perfecte PC te vinden die bij jou past!


Stel nu samen!