Blog/Redactie/De beste USB microfoons van 2023
Redactie 6 januari 2023

De beste USB microfoons van 2023

author

Lars van de Vrede

Hardware Expert

header

Deze USB microfoons zullen ervoor zorgen dat jij goed klinkt in elke call, stream of podcast! USB microfoons zijn zo goed als plug & play en laten jou goed klinken zonder al te veel moeite.

Introductie

De beste USB-microfoons kunnen voor een groot aantal muzikale en niet-muzikale scenario's worden gebruikt. Streaming, vlogging, podcasting en videoconferenties. De technologie is volwassen genoeg om zelfs de beste budget USB-microfoons uitzonderlijke resultaten te laten leveren en kan volledig worden gebruikt door mensen die nog nooit een microfoon hebben gebruikt. In dit artikel laat ik een aantal van de beste USB microfoons zien die nu beschikbaar zijn, en leg ik uit waarom ze zo populair zijn geworden.

Blue Yeti Nano

De Blue Yeti Nano is misschien wel de eerste en laatste USB-microfoon voor veel gebruikers. Met zijn premium looks, goede opname kwaliteit en uitgebreide software is dit een fantastische keuze voor mensen die hun streaming/podcasting setup willen verbeteren. De Yeti Nano verhoogt de kwaliteit van je opnames zonder extreem veel kosten met zich mee te brengen.

Waar is de Blue Yeti Nano te koop:

Amazon: Blue Yeti Nano

bol: Blue Yeti Nano

Blue_yeti_nano_1500x.webp

Fifine K669B

Een nette budget microfoon gemaakt van metaal ziet en voelt premium aan. Geen wonder dat deze microfoon dan ook één van de meest populaire budget microfoons van het afgelopen jaar is. De Fifine K669B biedt veel meer dan de prijs doet vermoeden en met een aantal kleine aanpassingen kan deze budget microfoon zichzelf tussen de minimaal twee keer duurdere microfoons plaatsen.

Waar is de Fifine K669B te koop:

Amazon: Fifine K669B

bol: Fifine K669B

Fifine_K669.webp

Hyperx QuadCast S (RGB)

Mijn eigen daily driver en de meest bekende streamer microfoon door de opvallende geïntegreerde lichten in de microfoon. Met verlichting, een interne popfilter, een shock mount en vier polar patterns, krijg je veel functionaliteiten en luxe voor je geld. Ook heeft de QuadCast makkelijke controls zoals de aanraakgevoelige mute knop en een soepele draaiknop om het volume te regelen. De QuadCast is regelmatig in de aanbieding en zeker een aanrader voor een beginnende streamer of podcaster!

Waar is de QuadCast te koop:

Amazon: HyperX QuadCast

Bol.com: HyperX QuadCast

Waar is de QuadCast S RGB te koop:

Amazon: HyperX QuadCast S RGB

bol: HyperX QuadCast S RGB

Hyperx_quadcast_1500x.webp

Shure MV7

Verreweg de duurste microfoon in deze lijst en ook een hele bijzondere! De Shure MV7 kan namelijk niet alleen worden aangesloten als een USB microfoon, maar ook als een XLR microfoon. Dit geeft de mogelijkheid om deze microfoon voor meerdere doeleinden te gebruiken. Hij is super simpel in te stellen met behulp van de MOTIV app waarmee je ook erg diep de instellingen in kan duiken. Voor degene met een stevig budget is dit zeker een aanrader!

Waar te koop:

Amazon: Shure MV7

bol: Shure MV7

Shure_mv7_1500x.webp

Razer Seiren Mini

Deze kleine, simpele USB microfoon biedt niet heel veel features, maar de eenvoudigheid waarmee deze microfoon gebruikt kan worden, maakt het toch een aantrekkelijke microfoon voor zowel streamers als gamers als thuiswerkers. Er zijn 2 stappen nodig om de Seiren mini aan te sluiten. Draai de microfoon op de standaard en plug de kabel in, klaar! De Razer Seiren mini is een aanraden voor iedereen die een goedkope, nette microfoon zoekt welke beter zal klinken dan elke headset microfoon.

Waar is de Razer Seiren mini te koop:

Amazon: Razer Seiren Mini

bol: Razer Seiren Mini

Razer_seiren_mini.webp

Elgato Wave:3

Een microfoon direct gericht op streamers. Simpele bediening, één opname patroon en goede software zorgen ervoor dat dit een geweldige toevoeging is aan jou stream setup. Binnen software krijg je toegang tot een virtuele audio mixer waarmee je per programma het geluid en opname volume in kan stellen. Uiteraard is de opname kwaliteit erg goed en dankzij de Clipguard feature is de Elgato Wave:3 foolproof. Voor streamers zou dit wel eens de perfecte microfoon kunnen zijn, voor niet streamers zou je beter verder kunnen kijken naar bijvoorbeeld de Hyperx Quadcast.

Waar is de Wave:3 te koop:

Amazon: Elgato Wave:3

bol: Elgato Wave:3

Elgato_wave_3.webp

NZXT Capsule

Deze microfoon heb ik zelf mogen gebruiken en reviewen. De review is hier te lezen. Over het algemeen was ik positief over de simpliciteit die de NZXT Capsule biedt en de goede opname kwaliteit out of the box. Dit is eigenlijk een betere, mooiere Razer Seiren Mini.

Waar is de NZXT Capsule te koop:

Amazon: NZXT Capsule

bol: NZXT Capsule

capsule.webp

Sandberg Streamer USB Microphone Kit

Een microfoon, microfoon arm, pop-filter en shock mount, ofwel het gehele pakket! De audio kwaliteit van deze microfoon is out of the box al goed, maar door deze te tweaken met bijvoorbeeld Steelseries GG software, kan deze microfoon nog beter gaan klinken en het opnemen tegen veel duurdere microfoons. Voor beginnende content creators is dit zeker een mooie set.

Waar te koop:

Amazon: Sandberg Streamer USB Microphone Kit

bol: Sandberg Streamer USB Microphone Kit

Sandberg_microphone_streamer_kit.webp
TechChecker © 2024