Blog/Review/Lamzu Atlantis, is dit de beste gaming muis?
Review 19 december 2022

Lamzu Atlantis, is dit de beste gaming muis?

author

Lars van de Vrede

Hardware Expert

header

De eerste muis van het merk Lamzu. Het is altijd maar de vraag of een eerste product van een nieuw bedrijf goed zal zijn. Gelukkig heeft Lamzu met de Atlantis als eerste product, alle juiste beslissingen genomen en een super product neergezet!

Introductie

Lamzu is een nieuw bedrijf dat bestaat uit liefhebbers van randapparatuur, FPS-gamers/ontwerpers, bouwkundig ingenieurs en supply chain managers met meer dan 20 jaar ervaring in de game-industrie. Deze combinatie van ervaring en kennis hebben geleid tot de eerste gaming muis van Lamzu, de Atlantis. De muis heeft een redelijk stevig prijskaartje van maar liefst 109 euro. Dit laat de Atlantis binnen het premium segment vallen en zet de muis tegenover de Logitech G Pro Superlight.

What's in the box?

De muis wordt geleverd in een mooi uitziende verpakking. Het openen hiervan is al een beleving op zich en laat zien dat dit geen goedkope muis is.

Lamzu_atlantis_doos_2_1500x_1500x.webp

Lamzu_atlantis_doos_open_2_1500x_1500x.webp

De muis zit aan de rechterkant samen met de 2.4GHz ontvanger. Aan de linkerkant zijn alle accessoires te vinden zoals de kabel, USB-C naar USB-A blokje voor de 2.4GHz ontvanger, extra PTFE voetjes en grip tapes.

Lamzu_atlantis_doos_open_muis_accesoires_2_1500x_1500x.webp

Lamzu_atlantis_buiten_doos_2_1500x_1500x.webp

Specificaties

Technisch

Switches

Huano Blue

Sensor

Pixart PMW3395

Connectie

2.4GHz, USB-C

Batterijduur

70 uur

Gewicht

55g

Afmetingen

Hoogte

38mm

Breedte

66mm

Diepte

123mm

Review

Na het zien van het gewicht van de muis had ik eigenlijk verwacht dat dit een kleine muis zou zijn die "goedkoop" aan zou voelen. Maar niet is minder waar. De muis voelt fantastisch, is van hoge kwaliteit en heeft een fijne grootte. De Atlantis is een solide middel tot middel-grootte muis wat ervoor zorgt dat deze fijn in de hand zal liggen voor de meeste gebruikers.

Wat betreft de vorm van de muis, voor iedereen die de Logitech G Pro X Superlight of een muis van hetzelfde formaat/profiel claw gripped, is de Atlantis letterlijk geweldig om vast te houden. Hij heeft conische rondingen langs de zijkanten en de hump is uiterst subtiel en zit tussen het midden en de achterkant van de muis, wat zorgt voor een comfortabele, maar nauwkeurige grip zonder je hand te forceren in een soort rear-mouse claw grip.

De clicks van zowel de linker en rechtermuis als de zij knoppen voelen snappy zonder pre of post travel. Het scroll wiel geeft fijne feedback en voelt solide aan.

De skates zijn gemaakt van virgin PTFE en voelen erg goed. Snel genoeg voor competetive shooters, maar ook prima om als daily muis te gebruiken voor normale taken. Lamzu biedt ook glass skates aan. Deze heb ik niet getest, maar uit andere reviews blijken deze erg goed te zijn.

Het draadloos gebruiken van de muis is mij ook erg goed bevallen. Ik heb geen één keer last gehad van lag of latency problemen. De batterijduur is ook erg netjes. Ik kan er ongeveer anderhalve tot 2 weken mee doen wanneer ik de muis elke dag een aantal uur gebruik. Het opladen gaat erg snel via de meegeleverde USB-C kabel. De kabel heeft trouwens een interessant ontwerp. Deze staat namelijk in een kleine hoek van 45 graden omhoog gericht waar deze uit de muis komt. Dit zorgt ervoor dat de kabel niet direct uit de muis, over de muismat heen sleept. Hierdoor blijft het draadloze gevoel bij bedraad gebruik.

Het enige minpuntje wat ik heb kunnen vinden is de aansluiting van de USB-C kabel op de muis. Deze is namelijk omhuld door plastic waardoor een USB-C kabel met een iets dikkere behuizing er niet in past. Wanneer je de meegeleverde kabel altijd gebruikt voor het opladen heb je hier uiteraard geen last van.

Conclusie

Na het uitgebreid testen van de muis kan ik zeggen dat dit de beste muis is die ik tot nu toe heb gebruikt. Vergeleken met de Razer Viper V2 Pro, ligt de Atlantis fijner in de hand en voelt deze kwalitatief beter aan. Op het gebied van performance zijn ze na mijn ervaring gelijk aan elkaar.

Maar zou ik deze muis aanraden? 109 euro is een hoop geld voor een gaming muis. Ondanks dat, zou ik zeggen dat als je er het geld voor hebt, deze muis het 100% waard is.

Waar is de Lamzu Atlantis te koop?
TechChecker © 2024