BlogRedactie5 tips om je gaming setup er beter uit te laten zien
Redactie11 december 2022

5 tips om je gaming setup er beter uit te laten zien

Lars van de Vrede

Hardware Expert

image
Share

Zit je weleens te denken, hoe kan ik mijn setup aanpassen zodat het er beter uitziet? Er zijn meerdere manieren om je setup te verbeteren en naar een volgend niveau te brengen. Natuurlijk is een setup persoonlijk en zal niet iedereen hetzelfde kiezen. Daarom zal ik 5 tips geven voor het verbeteren van jouw setup!

1: Monitor arm

Een monitor met de standaard meegeleverde voet kan veel ruimte innemen op je bureau. Om ervoor te zorgen dat je meer ruimte hebt op je bureau, kun je een monitor arm aanschaffen. Dit zorgt ervoor dat je monitoren boven je bureau "zweven". Zo zit er geen voet meer onder en kun je bijvoorbeeld speakers onder je monitor zetten of de extra ruimte gebruiken om je muis en toetsenbord weg te leggen wanneer je ruimte nodig hebt op je bureau.

Er zijn twee verschillende soorten monitor armen. Zo zijn er monitor armen wat een buis is met armen eraan en zijn er monitor armen met gasveren. De eerste is goedkoop en vrij simpel te installeren. De armen met gasveren zijn wat duurder en hebben meer afstelling nodig. Beide zijn goede opties.

Let bij het kopen van een monitor arm altijd op het maximaal ondersteunde gewicht en de maximale schermgrootte.

Een monitor arm koop je hier:

2: Koptelefoon standaard

Waar laat je je koptelefoon wanneer je deze niet gebruikt? Gewoon op je bureau neerleggen of in een lade opruimen? Een koptelefoon standaard is ook een mooie optie! Er zijn veel standaarden met extra opties zoals een draadloze oplader, USB-hub of zelfs RGB. Het ziet er netjes uit en zorgt voor wat meer ruimte op je bureau.

Koptelefoon_standaard_1500x.webp

Waar koop je een koptelefoon standaard:

3: Microfoon arm

Wanneer je een losse microfoon hebt, is een microfoon arm eigenlijk onmisbaar. Door deze te gebruiken kun je altijd ervoor zorgen dat je microfoon perfect gepositioneerd is voor de beste opname kwaliteit. De beste positie voor je microfoon is zo dicht mogelijk bij je mond.

Waar je op moet letten bij het aanschaffen van een microfoon arm is of de arm het gewicht van je microfoon kan dragen. Ook moet je even checken of de klem om je bureaublad past en of de arm ver genoeg kan bewegen.

Logilink_microfoon_arm_1500x.webp(De Logilink microfoon arm)

Een paar aanraders:

4: RGB!

Eigenlijk onmisbaar in een gaming setup. Of het nou in de computer zit, achter het bureau, of overal. RGB is een leuke toevoeging aan iedere setup!

Er zijn tegenwoordig veel verschillende manieren om RGB toe te voegen aan je setup. Zo kun je bijvoorbeeld voor de standaard ledstrips gaan, of kun je kiezen voor light bars, lampen, panelen of projectoren. Zelf raad ik altijd aan om niet teveel RGB elementen toe te voegen aan een setup, omdat het snel te extreem kan worden. Maar dit is natuurlijk volledig persoonlijk.

Let bij de aanschaf van RGB altijd op hoe je het kan controllen. Het beste is dat het via het netwerk te bedienen is. Een andere optie is gewoon via een afstandsbediening of via een knopje.

Govee_play_bars_1500x.webp(Govee play bars)

Led_strips_achter_monitoren_1500x.webp(RGB led strips)

Waar te koop:

5: Cable management

De laatste tip is om de cable management op orde te hebben. Dit betekent dat er zo min mogelijk kabels zichtbaar zijn. Hiervoor zijn er natuurlijk een aantal handige tips en spullen die je kunt gebruiken. Cable sleeves zijn bijvoorbeeld handig om een groot aantal kabels samen te brengen als één kabel, bijvoorbeeld van achter uit je pc. Ook kun je kabel organizers gebruiken om je kabels via een bepaalde manier naar de juiste plek te leiden. Dit ziet er als volgt uit:

Kabelhouders.webp

Ook zijn kabel management trays voor onder het bureau erg handig en netjes. Deze schroef je vast aan de onderkant van je bureau en hier kun je vervolgens bijvoorbeeld een stekkerblok en al je kabels inleggen zodat deze niet op de grond hangen. Mocht dit niet mogelijk zijn met je huidige bureau, dan kun je voor een kabeldoos kiezen. Dit is een doos voor op de grond waar je een stekkerblok en al je kabels in kwijt kunt. Als je dit combineert met kabel geultjes, kan het een erg mooie optie zijn!

Een nette kabeldoos is die van Darkoh Elements. Voor een kabel management tray waarbij het niet nodig is om in je bureau te boren, kun je kijken naar deze kabelmanagement tray.

Een cable sleeve is hier te koop.

En een handig setje voor het managen van de kabels is die van MuiCo.

Laatste posts

Eigen PC bouwen?

Je eigen PC bouwen, maar geen idee wat voor componenten je moet gebruiken? Gebruik onze online configurator om de perfecte PC te vinden die bij jou past!


Stel nu samen!